gerb ministry
Russian
Русский
English
English
French
Français
Spanish
Español
German
Deutsch
Italian
Italiano
Portuguese
Português
український
Україн
Kazakh
Қазақша
Chinese
中文
Arabic
ﺔﻴﺑﺮﻌﻟا
Mongolian
Mонгол
Vietnamese
Tiếng Việt
Moldavian
Moldov
Romanian
Română
Türkçe
Türkçe
Главная страница О проекте Карта портала Полезные ссылки Авторизация

Viza

Viza, eliberată de autoritatea de stat abilitată, reprezintă un permis  de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse sau de tranzitare a teritoriului Federaţiei Ruse  în baza unui act legal, prin care se legitimează cetăţeanul străin sau  apatridul şi este recunoscut de Federaţia Rusă în acest sens .

Viza conţine următoarele informaţii: numele de familie, prenumele (scrise cu litere ale alfabetului rus şi latin), data de naştere, sexul, cetăţenia, numărul actului principal, după care se legitimează cetăţeanul străin, sau apatridul, data eliberării vizei, termenul permis de şedere pe teritoriul Federaţiei Ruse, numărul invitaţiei pentru intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse, termenul de valabilitate a vizei, scopul vizitei, informaţia cu privire la organizaţia care a făcut invitaţia, tipul vizei (cu una două sau multiple intrări).

Viza  cu o intrare acordă dreptul cetăţeanului străin să treacă frontiera de stat a Federaţiei Ruse o singură dată la intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse şi o dată la ieşirea de pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Viza cu două intrări acordă dreptul cetăţeanului străin la două intrări pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Viza multiplă acordă dreptul cetăţeanului străin la câteva intrări (mai mult de 2)  pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Viza obişnuită pentru studii se  eliberează pe durata anului de studii cetăţeanului străin care a intrat pe teritoriul Federaţiei Ruse în scopul instruirii într-o instituţie de învăţământ.

Iniţial, viza menţionată se acordă pe un termen  de 3 luni cu posibilitatea  de a fi prelungită de autoritatea teritorială a Serviciului Federal de Migraţie la locul de înregistrare a cetăţeanului străin pe durata contractului de studii, dar nu mai mult de 1 an pentru fiecare viză ulterioară. La prelungirea vizei cetăţeanului străin i se acordă viză multiplă.

De menţionat, că viza obişnuită de studii poate avea obiective după cum  urmează: „aspirantură", „stagiere", „cursuri", „studii", „specializări", „însoţirea unui membru al familiei".

Prelungirea termenului de valabilitate a vizei este posibilă  numai în cazul în care  se păstrează categoria, tipul, numărul permis de intrări şi scopul călătoriei cetăţeanului străin.

Exemplu: cetăţeanul străin a sosit la cursuri de studiere a limbii ruse pe un termen de trei luni  cu o viză „obişnuită pentru studii", scopul călătoriei „cursuri". La încheierea cursurilor  a decis să continue studiile în altă instituţie de învăţământ în baza contractului de studii. Este obligat să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse  şi să sosească cu o viză „obişnuită pentru studii", scopul călătoriei „la studii", acordată în baza invitaţiei acelei instituţii de învăţământ, unde  intenţionează să studieze.

În caz de orice folosire a materialelor site-ului HYPERLINK-UL ACTIV ESTE OBLIGATORIU
Toate materialele sunt protejate de legea privind drepturile de autor
Codul HTML al linkului:
Căutare


Important
Linkuri
Ce e nou
Интерактивная карта образовательных организаций (учреждений), проводящих государственное тестирование по русскому языку как иностранному

Интерактивная карта образовательных учреждений Российской Федерации, осуществляющих довузовскую подготовку иностранных граждан на бюджетной основе

© 2013 Ministerul educaţiei şi ştiinţei al Federaţiei Ruse
În caz de folosire a materialelor site-ului trimiterea la «Studii în Rusia pentru cetăţeni străini» şi înştiinţarea administratorului este obligatorie