gerb ministry
Russian
Русский
English
English
French
Français
Spanish
Español
German
Deutsch
Italian
Italiano
Portuguese
Português
український
Україн
Kazakh
Қазақша
Chinese
中文
Arabic
ﺔﻴﺑﺮﻌﻟا
Mongolian
Mонгол
Vietnamese
Tiếng Việt
Moldavian
Moldov
Romanian
Română
Türkçe
Türkçe
Главная страница О проекте Карта портала Полезные ссылки Авторизация

Actele, necesare pentru intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse

Cetăţenii străini  şi apatrizii sunt obligaţi la intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse şi la ieşirea de pe teritoriul Federaţiei Ruse să prezinte actele autentice prin care se legitimează persoana şi care sunt acceptate de Federaţia Rusă în acest sens şi viza.

Actul, care legitimează personalitatea cetăţeanului străin, este paşaportul cetăţeanului străin sau alt act, recunoscut în calitate de document în conformitate cu contractul internaţional al Federaţiei Ruse.

Actul care legitimează apatridul este:

  1. actul, eliberat de statul străin şi recunoscut în conformitate cu contractul internaţional al Federaţiei Ruse;

  2. permisiunea pentru şedere provizorie;

  3. permis de şedere.

Intrarea  pe teritoriul Federaţiei Ruse fără viză este permisă numai cetăţenilor statelor cu care Federaţia Rusă are încheiate contracte internaţionale privind călătoriile reciproce, care prevăd intrarea, ieşirea, deplasarea, tranzitarea  şi aflarea pe teritoriul Federaţiei Ruse fără vize.

Acordul cu privire la călătoriile reciproce, fără  vize, a fost  încheiat între Guvernul Federaţiei Ruse şi a Republicii Azerbaidjan, a Republicii Armenia, a  Republicii Belarus, a Republicii Moldova, a Republicii Kazahstan, a Republicii Kirghizstan, a Republicii Tadjikistan, a Republicii Uzbekistan şi a Ucrainei.

 Cetăţenii statelor menţionate mai sus pot intra pe teritoriul Federaţiei Ruse numai în baza  paşaportului de străinătate a cetăţeanului. Termenul iniţial de aflare a acestora pe teritoriul Federaţiei Ruse nu trebuie să depăşească nouăzeci de zile. După încheierea contractului de studii în conformitate cu legislaţia Federaţiei Ruse termenul de şedere provizorie se prelungeşte  pe un termen egal cu  cel  indicat în contractul încheiat, dar să nu depăşească un an, din ziua intrării cetăţeanului străin pe teritoriul Federaţiei Ruse. Decizia de prelungire a termenului provizoriu de şedere se adoptă de  autoritatea teritorială a Serviciul Federal de Migraţie după locul de aflare a instituţiei de învăţământ.

Cetăţenii străini din statele cu intrare în regim de vize, selectaţi la studii, intră în baza vizei obişnuite pentru studii. Respectiva  viză se acordă de reprezentanţa diplomatică  sau instituţia consulară a Federaţiei Ruse aflată în străinătate. Drept temei pentru acordarea vizei  obişnuite pentru studii cetăţeanului străin, serveşte  invitaţia pentru sosirea  în Federaţia Rusă, perfectată în conformitate cu legea federală.  

 
În caz de orice folosire a materialelor site-ului HYPERLINK-UL ACTIV ESTE OBLIGATORIU
Toate materialele sunt protejate de legea privind drepturile de autor
Codul HTML al linkului:
<a href="">Actele, necesare pentru intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse</a>
Căutare


Important
Linkuri
Ce e nou
Интерактивная карта образовательных организаций (учреждений), проводящих государственное тестирование по русскому языку как иностранному

Интерактивная карта образовательных учреждений Российской Федерации, осуществляющих довузовскую подготовку иностранных граждан на бюджетной основе

© 2013 Ministerul educaţiei şi ştiinţei al Federaţiei Ruse
În caz de folosire a materialelor site-ului trimiterea la «Studii în Rusia pentru cetăţeni străini» şi înştiinţarea administratorului este obligatorie